Foredrag og medieoptræden

Som det fremgår af mit CV, har jeg stået for en række undervisningsforløb, hvor jeg har afholdt forelæsninger og seminarer på University of Birmingham, Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Indimellem er jeg også gæsteunderviser på undervisningsforløb tilrettelagt af andre. Derudover har jeg holdt foredrag i foreninger, kulturinstitutioner mm. på baggrund af mit arbejde og jeg har formidlet i forskellige medier.

Foredrag og gæsteforelæsninger

Oplægsholder og projektvejleder ved seminar for kandidatstuderende om at åbne kulturelle problemstillinger, afholdt af kandidatenheden under forskningsprogrammet ”Kulturelle dynamikker” på Institut for Kultur og Samfund, AU, 11. marts 2014.

Gæsteforelæser på forskningsworkshop om ”Koloniale og postkoloniale fortællinger: Metodiske og teoretiske overvejelser ” ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet, med oplæg om skandinavisk kolonialisme, 31. oktober 2013.

Foredrag på Etnografisk Samling ved Nationalmuseet: “Dansk-indisk kulturarv i Tranquebar: Kolonihistorien og dens spor som nutidigt forhandlingsfelt”, 19. juni 2013.

Gæsteforelæser på kurset ”Understanding International and Global History” for historiestuderende på kandidatniveau, med temaet ”Heritage in a postcolonial context”, Institut for Kultur og Samfund, AU, 12. november 2012 .

Inviteret som taler af foreningen Historisk Samfund: Foredrag om bevaring af de materielle spor af kolonihistorien i Tranquebar, 28. november 2011 .

Gæsteforelæser på mastermodul om museal kommunikation, med temaet ”pædagogik og brugerinddragelse i museernes formidling”, Center for Museologi, AU, 7. november 2011.

Inviteret som taler for forskningsnetværket “Colonial connections” på Nationalmuseet: Foredrag om konstruktionen af dansk-indisk kulturarv i Tranquebar, 10. december 2010 .

Inviteret som taler ved årsmødet for UNESCO Associated Schools Project Network, et uddannelsesprojekt  for danske gymnasier og folkeskoler med kolonihistorie som et af sine fokusområder, 29. september 2008 .

Interviews, radio og TV

Filminterview til undervisningsmateriale om kulturarv og kolonialisme for UNESCO Associated Schools Project Network, 2008 .

Interview om turismeudvikling i Tranquebar til nyhederne i den indiske tv-kanal SUN TV, 2. januar 2008.

Interview til ’Tranquebar – the Singing Waves’, dokumentarfilm i to dele om kulturarv i Tranquebar, for den indiske tv-kanal Marinebiz TV, 27. oktober og 3. november 2007 .

Interview til radioudsendelse i Regionalen Sjælland om min særudstilling på Møns Museum, ’Møn – en ø i verden’ , 24. februar 2007.