Ny udgivelse: Danmark og kolonierne

Gad har udgivet et fembindsværk om Danmarks kolonihistorie. Jeg er blandt forfatterne.

Danmark og kolonierne: 5 bind – forlagets omtale af hele værket

Fra 1600-tallet frem til 1900-tallet var Danmark en af de europæiske kolonimagter, i perioder med besiddelser både i Indien, Vestafrika, Vestindien og Nordatlanten. 

Danmark og kolonierne beskriver de enkelte koloniers historie fra etablering til afvikling: Dansk Vestindien, Grønland, Guldkysten og besiddelserne i Indien. Desuden beskriver værket arven efter det danske herredømme i de forskellige kolonier. I et særligt bind om Danmark behandles centralmagtens rolle i koloniriget, og her kan man også læse om, hvordan kolonierne påvirkede Danmark.

Danmark og kolonierne fortæller kolonihistorien på en ny måde. Det tager afsæt i kulturmødet mellem Danmark og de enkelte kolonier, men beskriver de koloniserede samfund på deres egne præmisser. Der gives samtidig plads til både de små historier, de enkelte menneskeskæbner og de store sammenhænge.

Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne – forlagets omtale af bindet , som jeg har bidraget til:

Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne fortæller historien om den dansk-norske tilstedeværelse i Indien, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europæiske kolonimagter.

For mere information og for at købe bogen, gå til forlagets hjemmeside.